blog: ilkley dining concept…

One of our recent architectural commissions is for the remodelling of the rear half of a traditional house in Ilkley, West Yorkshire. The existing house is disjointed, due to a large number of individual rooms and a large, meandering corridor, which takes up much of the floor space throughout the ground floor. Smaller, more traditional style windows, coupled with a number of very large trees near the back of the house, also create a dark and uninviting environment in the rear half of the house. Our brief was to create a large, light, open plan central living area, which would include a kitchen, dining area and sitting area, in which the whole family can interact in a pleasant environment.

A sketch visual of how the new space will look when completed…

The proposal includes the removal of several loadbearing walls to create the open space, which will involve the use of structural columns. It will also see the introduction of an ultra-modern new kitchen, and three large sets of full-height, sliding glass doors to maximise incoming natural daylight. Engineered oak floor boards, and clean lines throughout will maximise the modern aesthetic which the client is looking to create. We are hoping to see the building works commence during the winter months and we will update our web pages with photos in the near future…

This entry was posted in Projects. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *